#Västervik #Reningsverk

PLW:s vision växer i Västervik med Lucerna Reningsverk.

Image

PLW markerar ett nytt kapitel i Västervik med viktigt miljöengagemang. En miljardsatsning som gör skillnad.

Den framtida generationens involvering i ett miljardbygge kanske låter som en saga, men det var precis vad som hände i Västervik nyligen.

Med spadar i små händer tog barn från Jurabackens förskola det första spadtaget för den nya fasen i utvecklingen av Västerviks reningsverk. Detta markerar inte bara starten på ett viktigt infrastrukturprojekt utan också början på PLW:s närvaro i Västerviks kommum som en nyckelaktör i detta storskaliga projekt är PLW stolt över att bidra till både miljömässiga framsteg och lokalsamhället genom att skapa nya arbetstillfällen. Vår roll i upprustningen och utvidgningen av reningsverket är en del av vårt åtagande att stödja hållbar utveckling och att vara en ansvarsfull partner i de samhällen där vi verkar.

Detta reningsverksprojekt, med en budget på 980 miljoner kronor, är en av de mest ambitiösa satsningarna i regionen och förväntas minska utsläpp till Östersjön avsevärt. När det står färdigt, kommer reningsverket att kunna hantera kväve, fosfor och partiklar mer effektivt, och även om dagens lagstiftning inte kräver rening av läkemedelsrester, är vi redan förberedda för framtida krav.

Projektet är planerat att slutföras först 2028, men dess inverkan börjar redan nu. Genom detta initiativ förväntas hundratals nya jobb, vilket ger ett välkommet ekonomiskt uppsving till Västervik. Vår närvaro här är mer än bara en affärsåtagande; det är ett partnerskap med lokalsamhället.

Vi på PLW ser fram emot att växa tillsammans med Västervik och bidra till en ljusare, renare framtid. Genom vårt engagemang i detta projekt och vår fortsatta satsning på miljövänliga lösningar och innovativa tekniska lösningar, stärker vi vår vision om att alltid ligga i framkant när det gäller hållbarhet och teknik.

PLW – för dagens invånare och morgondagens ledare.
Vi tackar alla på Västerviks Miljö & Energi för denna möjlighet. Stort tack till alla parter som gjort detta till en verklighet. Stort tack till Ruben Öberg med kollegor.
Sist men inte minst, det största tacket skickar vi såklart till alla barnen som hjälpte oss med första spadtaget, så härligt och så underbart.

Källa Västerviks Tidning.

Image

Jurabackens barn på väg att gräva på riktigt. Första spadtaget på gång.

Image

Vi uttrycker vår tacksamhet till Ruben Öberg och teamet på Västervik Miljö & Energi för att de ger oss förtroendet att tillsammans påbörja denna resa.

0
Med över 25 år i branschen
fas fa-book-reader
0
Styrka - Över 200 medarbetare
fas fa-users
0
Mängder med utförda projekt
fas fa-project-diagram

Energihus
Solceller - Laddstolpar - Batterilagring. Leverans med trygghet

Vi håller vad vi lovar | Vi håller våra tider | Vi städar efter oss

Image
SBcert PLW
Image
Image
Image
Image